VIVA BLOG.

27 Oct 2022
Digitalizare Educatie si Horeca- VIVA Telecom

Cum se adaptează Educația și HoReCa la noua realitate din era digitalizării

Transformarea digitală este subiectul cel mai des dezbătut în contextual actual. Putem spune fără dubiu că este singura soluție de adaptare la provocările fulminante din sfera tehnologiei. Dacă micșorăm aria și vorbim specific pentru fiecare industrie în parte, este nevoie în mod cert de o abordare diferită și de un plan de dezvoltare personalizat, în funcție de buget, nevoi și perspectivă. Elemente care funcționează pentru o industrie, este foarte posibil să nu performeze la fel de bine pentru o alta. Singura diferență o poate face experiența, creativitatea dar și suportul oferit la fiecare etapă a digitalizării.

Device-urile interactive un must pentru Educație

La nivel national există  o recomandare clară cu privire la folosirea de soluții moderne în educație, iar cel mai important document în acest sens este Agenda Digitală 2020, care recomandă expres educația prin activitatea curriculară și extracurriculară pe TIC.

O mare parte dintre actorii implicați în procesul educational au anticipat rolul important pe care tehnologia îl are în predare și învățare și au căutat metode de a o integra în întregul proces al educației dorindu-și o ‘’clasă’’ cu soluții complete de digitalizare care să îi ajute pe profesori să transforme experiența educațională. Cadrele didactice, părinții și elevii au nevoie de soluții care să fie accesibile, ușor de folosit și de administrat și care să ofere un conținut educațional vast. Așadar, profesorii, administrația și părinții au înțeles rapid valoarea adăugată a aplicațiilor sau a device-urilor interactive care face mai accesibilă pregătirea, gestionarea și folosirea mijloacelor educaționale moderne pentru școli. De exemplu, tablele interactive, facilitează educația interactivă, încurajează colaboararea între profesori și elevi, stimulează implicarea activă a elevilor și susțin învățământul online. De asemenea, se integrează nativ cu soluțiile de învățământ online prin Zoom, Google Meet, Microsoft Teams și orice altă aplicație de învățământ online sau videoconferință.

Educația digitală devine astfel din ce în ce mai prezentă în învățământul din România, evoluțiile din domeniul tehnologiei ducând la schimbări fundamentale ale modului prin care copiii învață, propunând o abordare practică a curriculei școlare, cu scopul de a încuraja implicarea elevilor dar și de a le ușura asimilarea de cunoștințe.

Departe de a fi o metodă de predare rezervată numai învățământului preșcolar, primar, gimnazial și liceal (grădinițe, școli, licee) noțiunea de clasă interactivă poate fi întâlnită până la cele mai înalte etape ale educației (universități), având nenumarate beneficii. O mai bună interacțiune între participanți și un angajament mai mare din partea acestora, plus diversitatea lecțiilor prin multitudinea de instrumente educative și experimentele simulatoare pentru diferite materii, sunt doar cateva dintre acestea.

Industria HoReCa – beneficiile digitalizării

Ce înseamnă pentru industria ospitalității această transformare digitală și care sunt avantajele de care poate beneficia HoReCa?

Dacă vorbim specific de restaurante, acestea au nevoie de instrumente care să asigure preluarea rapidă și corectă a comenzilor din atât în locație cât și în mediul online dar să ofere în același timp și posibilitatea de fidelizare a clientelei existente.

Toate aceste elemente din zona de digitalizare a locației ușurează activitatea, scurtează timpii de așteptare și vă oferă o vedere de ansamblu în timp real asupra activităților din locație pentru management, crescând astfel satisfacția clientelei și implicit încasările.

VIVA Telecom – soluții de digitalizare IT&C complete

Credem în digitalizare ca principalul instrument de aliniere la realitatea curentă, de aceea avem parteneri strategici cu expertiză în domeniu și soluții IT&C complete, fie că vorbim despre Educație, HoReCa, Retail, E-Commerce sau orice alt sector de activitate. Suntem siguri că acțiunile din prezent vor oferi stabilitate pentru perioada următoare, pentru un viitor sustenabil, mai bun pentru toate părțile implicate.

admin

VIVA Telecom este operator premium de servicii și soluţii integrate IT&C, care se adresează mediului de business local și internaţional. Investim în crearea de produse și soluții smart, bazate pe nevoile de dezvoltare ale afacerii tale, trenduri și schimbările din piață.

Write a Reply or Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Str. Turnul Eiffel nr. 15, sector 2, București | office@vivatelecom.ro | Suport 24/7: +4021 539 55 55
Suport 24/7: +4021 539 55 55