VIVA BLOG.

12 Jan 2023
Server dedicat

Ce este un server dedicat și de ce avem nevoie de unul

Server dedicat? O sintagmă tot mai des întâlnită dar nu la fel de mult înțeleasă. La fel ca mulți alți proprietari noi de platforme, probabil ați optat pentru găzduire partajată când v-ați lansat pentru prima dată în mediul online. La urma urmei, este cea mai ieftină opțiune, iar bugetul în astfel de situații este cel care primează. Știți voi, afaceri noi, bugete mici. Cu toate acestea, pe măsură ce site-ul crește, este important să știți când să faceți un upgrade la un serviciu mai performant.

Există o mulțime de opțiuni și poate și voi v-ați gândit: Ce este un server dedicat și când am nevoie de unul? Răspunsul constă în motivele pentru care doriți să faceți upgrade în primul rând. De exemplu, este posibil să aveți de-a face cu o creștere a traficului imediat sau să anticipați o creștere în viitorul apropiat. Serverele dedicate sunt ideale pentru aceasta, împreună cu caracteristicile lor de securitate îmbunătățite și potențialul impact pozitiv asupra timpilor de încărcare a paginii. În acest articol, vom explica ce sunt serverele dedicate, apoi vom compara acest tip de găzduire cu alte tipuri comune. Apoi vă vom oferi câteva sfaturi despre cum să decideți dacă găzduirea de server dedicat este potrivită pentru dvs. Începem?

Ce este un server dedicat?

Găzduirea site-ului pe un server dedicat înseamnă în esență că site-ul fie el de prezentare, fie magazin online, are propriul server pe care rulează. Acest fapt se traduce într-o serie de beneficii, printre care, o putere și o flexibilitate imensă.

De exemplu, majoritatea site-urilor web încep cu un plan de găzduire partajată, dar în curând depășesc limitele acelui plan. Opțiunile în acest caz include migrarea către un plan superior, acela de a apela la un server privat virtual (VPS) sau un hosting dedicat.

Care este diferența dintre un hosting pe un server dedicat și un hosting pe un server partajat

După cum probabil știți, găzduirea partajată vă stochează site-ul pe un server împreună cu alte sute. Pentru bloguri personale sau afaceri cu activitate redusă, această opțiune este suficientă. Cu toate acestea, nu este cea mai bună opțiune pentru performanță și, de asemenea, pierdeți flexibilitatea. Pe de altă parte, un VPS oferă site-ului tău propriul spațiu, separat de alte site-uri, astfel că performanța acestuia va fi probabil mai consecventă. De asemenea, obțineți mai multă flexibilitate când vine vorba de modul în care este configurat serverul.

Găzduirea dedicată reprezintă o cale de mijloc bună pentru cei care doresc să facă upgrade. Cu toate acestea, găzduirea pe un server dedicat este planul de alegere când prezența online este în plină ascensiune. Așa cum probabil vă așteptați, dezavantajul dacă îl putem numi așa sunt costurile mai ridicate. Tot ceea ce trebuie să luați în considerare în momentul în care constatați că site-ul are nevoie de un upgrade este că afacerea online este în plină ascensiune, iar trecerea la un plan de hosting superior merită toți banii.

Când aveți nevoie de un server dedicat – 4 situații cheie

După cum am menționat, găzduirea pe un server dedicat este unul dintre cele mai puternice planuri de hosting disponibile, împreună cu găzduirea în cloud. Cu toate acestea, este posibil să vă întrebați dacă chiar aveți nevoie de acest plan. Noi vă trecem în revistă patru motive pentru care ar trebui să luați în considerare în momentul în care faceți un upgrade.

1. Site-ul este în creștere și trebuie să poată face față unei creșteri a traficului

Dacă anticipați că site-ul web crește rapid, ar putea fi o idee bună să optați acum pentru un server dedicat. De exemplu, dacă site-ul încă folosește găzduire partajată atunci când traficul crește, performanța acestuia ar putea scădea semnificativ. Aceasta poate fi o pantă alunecoasă spre pierderi de venituri. Este important să vă acordați timp pentru a vă migra site-ul și a „regla” performanța acestuia înainte de a apărea eventuale probleme. Potrivit statisticilor din industrie, site-ul tău ar trebui să fie pregătit să facă față unor creșteri de până la 30 de ori a traficului zilnic normal, luându-se în considerare promoții și evenimente speciale. Dacă acest lucru nu se întâmplă site-ul s-ar putea bloca sau ar putea conduce la o experiență negativă a utilizatorului (UX).

2. Securitatea este primordială

Securitatea este importantă pentru fiecare site web, dar mai ales pentru cei care lucrează cu informații sensibile. Acestea ar putea include e-mailuri confidențiale, numere de card de credit sau informații sensibile despre clienți. Este esențial să protejați aceste informații dar și site-ul dvs. de viruși, hack-uri și alte riscuri. Cu un server dedicat, sunteți complet responsabil de securitatea IT a site-ului. Aceasta înseamnă că puteți optimiza funcțiile de care aveți nevoie pentru cerințele specifice ale și ale fișierelor stocate. Desigur, sunteți responsabil și pentru modul în care sunt implementate aceste caracteristici, dar acesta este unul dintre beneficiile flexibilității. Cu toate acestea, un furnizor IT&C precum VIVA Telecom, vă oferă planuri de întreținere complet gestionate și semi-administrate.

3. Vă doriți ca timpii de încărcare a site-ului să fie optimi

Timpii de încărcare a paginii pot avea un impact semnificativ asupra tuturor aspectelor de performanță a prezenței tale online. Paginile lente pot duce la valori scăzute de implicare și rate ridicate de respingere. Un server dedicat te poate ajută să optimizezi cât mai mult acest aspect al site-ului tău. Pe un server partajat, resursele serverului sunt folosite în altă parte, ceea ce ar putea face ca site-ul să ruleze lent. Optarea pentru un server dedicat vă va garanta că aveți lățimi de bandă de care aveți nevoie pentru a îmbunătăți timpul de încărcare al paginii.

4. Control total asupra serverului tău

Ultimul motiv pentru care poate doriți să alegeți un server dedicat față de alte opțiuni este unul simplu: controlul. Am făcut aluzie la acest lucru în secțiunile anterioare, dar găzduirea dedicată vă oferă responsabilitate completă asupra modului în care alegeți să vă utilizați serverul. De exemplu, sunteți liber să alegeți software-ul pentru server pe care îl preferați. Dacă favorizați controlul resurselor NGINX față de Apache. În plus, puteți ajusta specificațiile hardware și puteți instala propriul sistem de operare (OS). Din acest motiv, găzduirea dedicată poate fi o opțiune atrăgătoare pentru dezvoltatorii web avansați și pentru cei cu cerințe unice și specifice.

Concluzii…

Dacă site-ul se luptă să țină pasul cu creșterea traficului, poate fi timpul să vă migrați către un server dedicat. Acesta este, în esență, un server care găzduiește doar site-ul dvs. și nu numai că poate îmbunătăți performanța site-ului ci și poate îmbunătăți timpul de încărcare a paginii și vă poate ajuta să optimizați securitatea.

Pentru a recapitula rapid, iată câteva motive pentru care este posibil să aveți nevoie de un server dedicat: site-ul dvs. este în creștere și trebuie să poată face față unei creșteri a traficului. Securitatea este o preocupare primordială. Vă doriți ca timpii de încărcare a paginii dvs. să fie cât mai optimi posibil. Vrei să ai control asupra fiecărui aspect al serverului tău.

Intrați în legătură cu noi!

Unul dintre specialiștii noștri vă vor ghida pentru a alege varianta optimă afacerii dvs.

admin

VIVA Telecom este operator premium de servicii și soluţii integrate IT&C, care se adresează mediului de business local și internaţional. Investim în crearea de produse și soluții smart, bazate pe nevoile de dezvoltare ale afacerii tale, trenduri și schimbările din piață.

Write a Reply or Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Str. Turnul Eiffel nr. 15, sector 2, București | office@vivatelecom.ro | Suport 24/7: +4021 539 55 55
Suport 24/7: +4021 539 55 55