Cum alegi cel mai bun internet pentru afacerea ta?
Cel mai bun internet pentru afacerea ta este pe scurt acela care îți oferă o conexiune la internet fiabilă și rapidă. Indiferent dacă conduceți o companie mică, mijlocie sau mare. La urma urmei, internetul permite majorității companiilor să opereze în zilele noastre – la nivel local și global.
Indiferent dacă trimiteți e-mailuri, comunicați cu clienții sau chiar faceți doar cercetări, aveți nevoie de o conexiune bună la internet pentru a face acest lucru în mod eficient. Și având atâtea planuri și furnizori, de unde știi care opțiune este cea mai bună pentru tine?
Furnizorul de servicii de internet potrivit este cel care vă oferă un plan de internet care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. de afaceri. În timp ce viteza internetului este adesea considerată un factor cheie la care furnizorul să se aboneze, ar trebui luate în considerare și alte elemente. Ar trebui să fiți atenți dacă furnizorul vă oferă flexibilitate în ceea ce privește durata contractelor sau scalabilitatea pentru a vă sprijini dacă afacerea dvs. crește. Citiți mai departe pentru a găsi câteva sfaturi utile despre cum să alegeți cel mai bun plan de Internet și Comunicații date pentru afacerea dvs. – fie că este una mică, medie sau mare.
Ce tipuri de conexiuni sunt disponibile pentru afacere?
În funcție de zona în care se află și operează compania dvs., puteți fie să aveți acces la toate tipurile de conexiuni la internet, fie conexiunea la Internet poate fi limitată la una sau două opțiuni.
Și totuși, care este cel mai bun internet pentru afacerea ta? În momentul de față avem la dispoziție mai multe tipuri de conexiuni de internet. Printre cele mai populare, disponibile pentru companii sunt:
Internet DSL
Este o conexiune în bandă largă care utilizează linii telefonice pentru a oferi acces la internet și a conecta utilizatorii. De obicei, este mai ieftin decât cablul, dar tinde să fie și mai lent pentru vitezele de descărcare și încărcare.
DSL-ul este exemplul clasic de tehnologie care odată a fost considerată revoluționară, dar în prezent deține un statut destul de mijlociu. Unii o numesc cea mai bună opțiune pentru întreprinderile mici, deoarece este funcțională și accesibilă. O conexiune DSL poate fi perfect funcțională și rentabilă pentru magazinele mici cu doar câțiva angajați sau doar un client la un moment dat.
Internet prin Cablu
O conexiune prin cablu utilizează cabluri speciale pentru a vă conecta afacerea la internet. Datele sunt transmise prin linii de televiziune prin cablu coaxial, disponibile aproape peste tot. Acest tip de conexiune la internet este de obicei mai rapidă decât DSL. Cu toate acestea, poate fi mai scump. Vitezele de descărcare și încărcare pe care le primiți vor depinde de cât de aproape este afacerea dvs. de biroul companiei de cablu. Conexiunile prin cablu sunt cele mai populare în rândul întreprinderilor mijlocii care au mult trafic.
Internet prin Fibră optică
O conexiune cu fibră optică folosește impulsuri de lumină prin fibre de sticlă pentru a transmite date, ceea ce o face una dintre cele mai rapide conexiuni la internet disponibile. Este, de asemenea, una dintre cele mai scumpe opțiuni. Internetul cu fibră optică este rapid, foarte eficient și este considerat cea mai fiabilă opțiune. Conectivitatea cu fibră optică obțineți viteze la internet de până la 3 Gb. Conexiunile prin fibră optică sunt cele mai bune pentru companiile cu activități cu lățime de bandă mare. În această categorie enumerăm: conferințe video online, VoIP sau servere de găzduire. Viteza și fiabilitatea oferite de fibra optică sunt de neegalat de orice alt tip de conexiune. Acest lucru îl recomandă pentru companiile cu acoperire globală.
Internet prin Satelite
Aceasta este o opțiune pentru întreprinderile situate în zone rurale sau îndepărtate, unde conexiunile prin cablu și fibră nu sunt disponibile. Conexiunile prin satelit folosesc sateliți pentru a transmite date către și de la compania dvs. Conexiunile prin satelit sunt cel mai scump tip de internet în bandă largă, dar oferă aceleași viteze ca și conexiunile prin cablu și fibră. Principalul dezavantaj este că pot fi lente și inconsecvente din cauza condițiilor meteorologice. Sunt cele mai potrivite pentru companiile care nu au alte opțiuni pentru o conexiune în bandă largă. Când te uiți la diferitele servicii de internet, este important să iei în considerare nevoile și cerințele afacerii tale. În luarea acestei decizii intervin mulți factori, cum ar fi disponibilitatea, performanța, viteza, fiabilitatea și costurile. Toate pot varia în funcție de furnizor și ar trebui să cercetați și să evaluați aceste calități înainte de a alege orice opțiune.
De ce viteză de internet are nevoie afacerea ta?
Lucrul cu o conexiune lentă la Internet poate fi frustrant. De asemenea, poate scădea productivitatea echipei tale. Pentru companiile care operează în mai multe birouri, au un consum mare de date sau care gestionează informații sensibile ale clienților, este vital ca viteza dvs. de internet să aibă o lățime de bandă suficientă. Micile afaceri au nevoie de aproximativ 25 Mbps de viteză de descărcare și 3 Mbps de viteză de încărcare. Dacă aveți mai mult de zece persoane care lucrează în biroul dvs. sau desfășurați multe activități cu lățime de bandă mare, veți avea nevoie de mai multă viteză.
Iată câteva exemple despre câtă lățime de bandă folosesc diferite activități online:
- Apeluri VoIP: 1 Mbps de persoană;
- Videoconferință: 2-4 Mbps de persoană;
- Streaming video: 1,5 Mbps pentru definiție standard, 3-4 Mbps pentru înaltă definiție;
- Jocuri online: 5-10 Mbps;
- Partajarea fișierelor: 2-5 Mbps;
Pentru a vă da seama de câtă viteză aveți nevoie, adunați cerințele de lățime de bandă pentru toate activitățile pe care le desfășurați online și apoi înmulțiți acel număr cu numărul de angajați sau dispozitive pe care le aveți. Aceasta este viteza de descărcare de care aveți nevoie. Pentru viteza de încărcare, înmulțiți numărul de dispozitive cu 0,3 Mbps.
De câtă viteză de internet ai nevoie?
- 15–25 Mbps – pentru operațiuni online de bază, cum ar fi navigarea pe web, trimiterea de e-mailuri, partajarea ușoară a fișierelor; condus de microechipe de 2-3 angajati max.
- 25–50 Mbps – comunicații mai fluide, transferuri de fișiere mai mari, conferințe video, tranzacții la punctul de vânzare pentru birourile a cinci angajați.
- 50–75 Mbps – pentru mai mulți angajați (7+), inclusiv cei de la distanță; colaborarea este fără întreruperi; capacitatea de backup a datelor și stabilitate crescută a transferului.
- 75–100 Mbps – companiile mijlocii pot rula fără probleme comunicații de streaming audio și video grele, precum și utilizarea Wi-Fi aglomerată.
- 100–150 Mbps – pentru companii în creștere, cu peste 100 de angajați și cerere crescută pentru o conexiune de mare viteză pentru a satisface nevoile lor de comunicații; găzduire web, comerț electronic și utilizare crescută a datelor.
- 150–500 Mbps – acest interval de viteză este suficient pentru organizațiile cu prezență globală și operațiuni online intensive zilnice în departamentele de finanțe, HR, vânzări, marketing. Acea conexiune la internet vă permite să aveți streaming video HD, comunicații vocale premium și transfer intens de date fără probleme.
Trebuie să aveți datele încărcate la fel de repede cum sunt descărcate?
Întreprinderile mijlocii până la mari au nevoie de viteze rapide de încărcare. Deși mulți furnizori de internet își pun accentul pe vitezele lor de descărcare de mare viteză, uneori acest lucru poate să nu fie suficient. Dacă viteza de încărcare este prea mică, aceasta poate fi o problemă pentru organizația dvs. de afaceri. Pentru multe companii moderne care se ocupă zilnic de încărcarea datelor în Cloud sau transferul de fișiere între diferite locații de birou, viteza de încărcare joacă un rol major atunci când se caută cel mai bun internet pentru afacerea ta. De exemplu, dacă sunteți o afacere mică și urmăriți informații de contact ale clienților, atunci probabil că nu aveți nevoie să actualizați datele atât de repede. Cu toate acestea, dacă sunteți o companie mare și urmăriți toate vânzările, datele și informațiile despre clienți în timp real, atunci va trebui să aveți datele actualizate foarte rapid.
Opțiuni de securitate cibernetică și de backup pe internet
Importanța securității nu mai are nevoie de nici o descriere. Este unul dintre cei mai importanți factori atunci când vă alegeți furnizorul de internet. Trebuie să vă asigurați că provider-ul vă oferă protecție adecvată de rezervă pentru orice tip de situație – cum ar fi dacă ar exista blocări ale rețelei sau ale sistemului. În aceste cazuri, ar permite accesul la fișierele de afaceri de pe unități externe, păstrând în același timp integritatea datelor cu funcțiile de stocare în Cloud oferite de furnizorii de servicii de Internet în prezent. Providerii din industrie oferă cerințe de securitate diferite, dar toate ar trebui să includă un firewall și protecție antivirus. Multe companii de telecomunicatii oferă acum funcții de securitate suplimentare, cum ar fi protecție anti-spam și malware, backup și recuperare a datelor. Asigurați-vă că examinați caracteristicile de securitate oferite de providerul dvs. de internet și decideți dacă acestea sunt adecvate nevoilor companiei dvs.
Indiferent de dimensiunea companiei dumneavoastră – una mică, medie sau mare, serviciile suplimentare furnizate adesea de furnizorii dvs. locali de internet pot aduce un plus valoare. Există o varietate de servicii care vă pot ajuta să vă țineți activitățile în deplină funcționalitate.
Servicii de comunicații unificate
Mulți furnizori de conexiuni la internet pentru afaceri vă pot oferi o gamă completă de soluții pentru comunicații unificate.
Sisteme telefonice VoIP pentru afaceri, instrumente de colaborare – aplicații de videoconferință, integrări CRM sau servicii IT externalizate.
Soluții de conectivitate
Soluțiile de Internet pot fi combinate cu aplicații de streaming TV, servicii mobile, sisteme de stocare în Cloud, servicii de e-mail. Toate acestea vă permit să vă optimizați semnificativ costurile de comunicații.
Adresă IP statică
Adresele IP statice sunt perfecte pentru găzduire servere, VPN-uri (rețele private virtuale) și acces extern. Ele oferă o securitate mai mare decât cele dinamice.
VPN
VPN (o rețea privată virtuală) este un serviciu folosit pentru a adăuga securitate și confidențialitate rețelelor private și publice, cum ar fi Internetul. Acesta creează un tunel criptat între computerul dvs. și serverul VPN. Împiedicați astfel ca oricine din același punct de acces la rețea ca dvs. să vă vadă traficul sau să-l intercepteze.
Echipamente
Unii provideri includ modemuri, routere și alte echipamente necesare în pachetul de internet la care sunteți abonat. Veți economisi astfel taxele lunare de închiriere. Indiferent dacă sunteți o întreprindere mică sau o întreprindere mare, aveți nevoie de un partener de afaceri de încredere. Ele nu vă vor oferi doar o conexiune rapidă și de încredere, ci și instrumentele potrivite pentru a vă dezvolta afacerea.
Căutați un furnizor de internet care vă poate oferi cel mai bun internet pentru afacerea ta, tehnologie de ultimă oră, inclusiv o gamă largă de funcții VoIP (voce, video, prezență, chat etc.), pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți comunicațiile și colaborarea? Alegerea planului de internet potrivit pentru firma dvs. cuprinde pachete rentabile cu viteze rapide de internet, asistență pentru clienți 24/7, scalabilitate, flexibilitate și securitate.
VIVA Telecom vă oferă o varietate de soluții de conectivitate pentru companii de toate dimensiunile. Indiferent dacă aveți nevoie de o simplă conexiune la internet pentru afacerea dvs. mică sau de un plan mai solid pentru compania dvs. mare, VIVA Teloecom vă acoperă. Cu planuri flexibile care cresc odată cu compania dvs., asistență tehnică non-stop și o gamă extinsă de funcții de securitate, ne asigurăm că afacerea dvs. nu are întreruperi.
Intrați în legătură cu noi!
Unul dintre specialiștii noștri vă vor ghida pentru a alege varianta optimă afacerii dvs.