„Franciza este un sistem de comercializare bazat pe o colaborare continuă între persoane fizice sau juridice, independente din punct de vedere financiar, prin care o persoană, denumită francizor, îi acordă unei alte persoane, denumită beneficiar, dreptul de a exploata sau de a dezvolta o afacere, un produs, o tehnologie sau un serviciu.” (Ordonanța nr.52 din 28 august 1997, privind regimul juridic al francizei în România) 


Modelul de dezvoltare al VIVA Telecom include şi sistemul de francizare pe lângă creşterea generată de propria echipă de vânzări şi achiziţia de integratori de soluţii IT.

 
Beneficii
 

Pachetul de beneficii oferite în cadrul acestei colaborări include: a. Acces la infrastructura de distribuţie VIVA Telecom: acces la reţeaua naţională şi internaţională Viva Telecom; suport tehnic prioritizat; acces la resurse de numbering. Avantajul major este reprezentat de faptul că furnizarea serviciilor VIVA Telecom se poate face oriunde pe teritoriul României ca urmare a existenţei unei infrastructuri de transport de date cu acoperire la nivel naţional şi internaţional. a. Serviciile Viva Telecom: partenerul are acces la strategia comercială VIVA Telecom şi beneficiază de suport în configurarea ofertelor personalizate. b. Know – how: partenerul beneficiază atât de traininguri de cunoaştere a produselor VIVA Telecom, dar şi de traininguri privind tehnicile de vânzări pe piaţa telecom şi cursuri de pregătire tehnică de nivel mediu pentru personalul propriu. c. Logistică de operare: partenerul va avea la dispoziţie materiale promoţionale şi de marketing; proceduri standard de lucru; documentaţii specifice; acces la aplicaţii de tip CRM şi ERP de gestionare a clienţilor.  

Condiţii de colaborare
 

Prin încheierea unui parteneriat de franciză, beneficiarul se obligă să respecte standardele impuse de Viva Telecom în promovarea şi comercializarea serviciilor francizate. Condiţii obligatorii pentru accesarea unei francize VIVA Telecom: a. firma interesată să aibă activitate în domeniul IT & C de cel puţin 3 ani; c. să aibă personal tehnic de specialitate cu certificări recunoscute la nivel internaţional; d. zona de activare a firmei să fie pe raza unuia dintre următoarele judeţe: Constanţa, Galaţi, Bacău, Iaşi, Bucureşti, Cluj, Timişoara, Sibiu, Craiova, Mureş. Documentaţia necesară: pentru a afla ce trebuie să conţină dosarul de aplicare pentru franciza VIVA Telecom, vă rugăm să ne trimiteţi un mesaj la adresa de e-mail

.